FAQ

Hoe kan ik een afspraak maken?

Voor een tattoo afspraak raden we altijd aan om even te mailen naar noirgent@gmail.com. Op deze manier hebben we altijd alle informatie in binnen handbereik en via 1 kanaal. Voor piercingafspraken is het best om te bellen naar onze vaste lijn: 09 233 06 84, op die manier ben je wat sneller geholpen.

We beantwoorden mails en telefoons van dinsdag tem vrijdag tussen 12 en 19u.

 

Wat is er nodig om een tattoo afspraak te maken?

Voor een tattoo afspraak te maken hebben we vooral een concreet idee nodig ivm wat je precies wil. In je mailtje vermeld je dan ook best – indien geweten – volgende info:

 • Afbeeldingen van onderwerp en stijl
 • Grootte in cm en gewenste plek
 • Artiest naar voorkeur 
 • Kleur / geen kleur
 • Schaduw + welke schaduw / geen schaduw
 • Concrete tekst en lettertype (zie www.dafont.com)
 • Overige relevante info

Is je idee toch nog wat onduidelijk dan boeken we je in voor een bespreking bij de meest passende artiest. Dit is altijd vrijblijvend en gratis.

 

Hoe wordt een artiest uitgekozen?

Indien je zelf niet goed weet welke artiest aansluit bij je ideeën helpen we je daar graag bij. In principe zijn er een aantal soorten designs die basic skills zijn voor alle artiesten, bijvoorbeeld lettering. Dus het kan zijn dat meerdere artiesten aansluiten bij je wensen, in dit geval geven we ook verschillende artiesten hun agenda door. Daarnaast heeft elke artiest zijn eigen specialisatie of ontwerpen die hij / zij / x graag – of net niet graag tatoeërt  , … Op basis van de gegeven info en onze kennis van onze artiesten matchen we je dan met de meest passende artiest.

Wat we zeker aanraden is om zelf een beetje research te doen naar de artiest die het beste aansluit bij je ideeën. Er is niks leukers voor een tattoo artiest om hun eigen ding te kunnen doen. 

 

Hoe gaat het proces van het design in zijn werk?

Eerst en vooral stuur je een mailtje naar ons met alle mogelijke info betreft het design. Als alles duidelijk is geven we je mogelijke data mee bij de artiest en plannen we de afspraak in.

Zodra de afspraak is ingeboekt en een voorschot is geregeld sturen wij alle info door naar de artiest, en gaan zij aan de slag met je design.

De desk diva’s zijn getraind in het stellen van de juiste vragen in de plaats van de artiest zodat alles heel duidelijk is. Krijgen we niet echt een duidelijk antwoord op deze vragen stellen we altijd een bespreking voor, zodat je samen met de artiest het ontwerp concreet kan bespreken. 

Hou er rekening mee dat in je design veel denkwerk en tijd kruipt om dit te maken. Onze artiesten maken een uniek design, speciaal voor jou. Wees daarom zo concreet mogelijk maar ook zo zeker mogelijk van je design. Het is geen evidentie om steeds een nieuw of aangepast design te maken. Daar staat dus ook een limiet op. 

 

Kan er getatoeëerd worden over littekens of brandwonden?

Over recente littekens, brandwonden, zonnebrand of andere wonden in het algemeen mag er niet getatoeëerd worden. Zodra kleine wondjes of brandwonden genezen zijn is dit wel mogelijk. Zijn het grotere wonden die echt zorgen voor littekenweefsel dan moet er een jaar of vier gewacht worden alvorens wij daarover mogen en kunnen tatoeëren, aangezien de huid pas dan genoeg genezen is. Het litteken mag ook geen rode kleur meer vertonen. 

We willen ook graag benadrukken dat een tattoo zetten op een litteken geen evidentie is, en we geen perfect resultaat kunnen garanderen. Wij hebben al tattoos gezien waar de inkt verdwijnt op het litteken zelf, de inkt uitloopt, maar ook tattoos waar alles perfect mooi geneest. Alles is afhankelijk van persoon tot persoon. 

Je mag ons altijd mailen voor een persoonlijkere en discrete raad hierover. 

 

Hoe worden de prijzen bepaald?

Onze startprijs is sowieso 80 euro. In onze prijzen zit het ontwerpen van jouw design, al het nodige materiaal (naalden, grips, vaseline, inkt, …) en de tijd van de artiest. 

Aangezien we met 11 verschillende artiesten werken met elk hun eigen werkwijze is het moeilijk om een vaste prijslijst te hanteren. 

Onze prijzen variëren tussen de 120 en 140 euro per uur, voor dagsessies of grotere stukken worden vaste prijzen afgesproken, dit varieert tussen de 500 en 700 euro. Dit kan op voorhand afgetoetst worden met de artiest. 

Zaken die een invloed hebben op de prijs zijn:

Het design, de grootte, de gewenste plek, de persoon in kwestie (sommige mensen hebben wat meer tijd nodig, andere mensen hebben een zeer moeilijke huid, …), de artiest, … 

Vraag ons gerust een schatting van de prijs, we gaan ons uiterste best om daar een zo goed mogelijk idee rond te geven. 

 

Ik ben 17 jaar, wil graag een tattoo en ik mag van mijn ouders. Tatoeëren jullie ook minderjarigen?

Wij tatoeëren helaas geen minderjarigen, ook niet met toestemming van de ouders. 

We zijn van mening dat iemand van die leeftijd nog veel te jong is om zo’n beslissingen te nemen die een levenslang effect hebben. Wat iemand mooi vindt op z’n 17 is niet iets dat men nog mooi vindt als men wat ouder is. We krijgen nog steeds heel veel aanvragen binnen van klantjes die op zeer jonge leeftijd een tattoo hebben laten zetten en die willen laten coveren. 

 

Is tattoo-inkt veilig?

Al onze inkten zijn goedgekeurd door de EU. Vooraleer de inkten goedgekeurd worden gaat daar een heel proces aan vooraf, waar wordt gekeken in hoeverre de inkt een impact heeft en of dit veilig genoeg is. Door deze onderzoeken en de goedkeuring gaan wij ervan uit dat de gebruikte inkten veilig zijn voor de gezondheid. 

Voor de zekerheid tatoeëren we geen zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.

Er is altijd een mogelijkheid dat men allergisch reageert op de tattoo-inkt. We merken dit vooral op bij roodtinten.

Dit kunnen we helaas nooit voorspellen. Het beste wat je kan doen is een mini test- tattoo laten zetten of daar even over spreken met je dermatoloog als je veel last hebt van allergieën. 

 

Is het gebruikelijk om een fooi te geven?

Fooien worden altijd heel erg geapprecieerd! Maar zijn uiteraard niet verplicht. 

 

Wat is de beste tijd van het jaar om een tattoo te zetten?

De beste tijd om een tattoo te zetten is wanneer je geen reis of festival hebt gepland binnen de maand na je afspraak.

Zon, zee, strand en modder zijn nefast voor het genezingsproces. 

 

Doet het pijn om een tattoo te laten zetten?

Een tattoo laten zetten doet altijd wel een beetje pijn, maar de graad van pijn is afhankelijk van veel factoren, zoals je eigen pijngrens, de plek waar de tattoo wordt gezet, de techniek van tatoeëren..

Hou er rekening mee dat de pijnlijkste plek voor tattoos meestal de pols en de ribben zijn, de minst pijnlijke plekken zijn doorgaans de armen.

Qua techniek is handpoked het minst pijnlijke proces.

Laat dit alleszins niet je keuze bepalen, de pijn is altijd dragelijk genoeg.

Zetten jullie ook micro-tattoos?

Wij zetten geen micro-tattoos aangezien wij ervan overtuigd zijn dat deze niet mooi blijven op langere termijn. 

Voor ons is het heel belangrijk dat klanten tevreden zijn voor, tijdens, na en heel lang na hun ervaring bij ons, en dat kan alleen maar als de tattoo ook goed en mooi blijft na lange tijd. Bij micro-tattoos is dat veeleer niet het geval. Een tattoo heeft toch altijd een solide lijn nodig en een bepaalde grootte.

Hoeveel tijd moet ik voorzien voor mijn afspraak?

Piercing controle: 15 minuten

Piercing juwelenwissel: 15 minuten

Piercing: 1 piercing duurt doorgaans 30 minuten. Hoe meer piercings in 1 sessie, hoe langer de sessie duurt. De exacte duurtijd kan je altijd navragen bij het maken van de afspraak.

Bespreking: 15-30 minuten

Bijwerking: voor een kleine tot gemiddelde tattoo rekenen we gemiddeld een half uurtje. Voor grotere projecten bekijken we dat eerst even per mail.

Tattoo afspraak: hoe lang de sessie duurt wordt telkens doorgegeven per mail. Dit is altijd een schatting, het kan al eens gebeuren dat we iets teveel of te weinig tijd rekenen. 

Hou er telkens rekening mee dat afspraken steeds kunnen uitlopen, het menselijk lichaam is telkens uniek, en de tijden kunnen daarom verschillen. 

Ook kunnen andere afspraken ook al eens langer duren dan voorzien. We voorzien steeds extra tijd tussen elke afspraak om eventuele uitgelopen afspraken op te vangen, maar soms duurt het nog wat langer. 

Ook kunnen artiesten al eens vastzitten in het verkeer, waardoor de wachttijd een beetje kan uitlopen.

Plan daarom niks na je afspraak, of zorg dat je de rest van de dag vrij bent. 

 

Zijn er piercings of tattoos die jullie niet zetten?

Er zijn uiteraard altijd tattoos of piercings die we niet zetten. We bekijken dit echter altijd liever persoonlijk even, wie weet kunnen we toch helpen. Aarzel daarom zeker niet om even te bellen naar de shop met deze vraag. 

Wat we sowieso niet zetten zijn tattoos die offensive zijn of tattoos met een politieke ondertoon.

We zetten ook geen tattoos op handen of gezicht indien de persoon nog geen andere tattoos heeft.

Wat betreft piercings zetten we geen genitale piercings.

 

Waar moet ik op letten vooraleer ik naar mijn afspraak kom?

Er zijn een aantal zaken die je beter niet of net wel doet vooraleer je een afspraak hebt om een tattoo of piercing te laten zetten.

 • Zo consumeer je op voorhand best geen alcohol of drugs (ook geen bloedverdunnende medicatie – indien je dit wel gebruikt bel ons dan even op).
 • We vragen om zich niet te scheren op de te tatoeëren plek.
 • Lig niet te zonnebaden net voor je afspraak, op een verbrande huid kunnen wij niet tatoeëren
 • Smeer geen verdovende zalf op de te tatoeëren plek. De artiest voelt dat zodra hij/zij/x begint en stopt meteen met de sessie.
 • Eet en hydrateer voldoende vooraleer je naar de shop komt. Vanwege de spanning voor een nieuwe tattoo of piercing gebeurt het al eens dat klanten wat flauw worden, vooral als ze niet gegeten hebben op voorhand. Om dit te voorkomen nuttig je dus best een goede maaltijd voor je komt. 
 • Zorg dat je proper bent voor je sessie.

 

Waarom mag ik niemand meebrengen naar mijn afspraak?

We hechten veel belang aan een persoonlijke en intieme aanpak voor een zo goed mogelijk resultaat, en dat is toch altijd wat moeilijker met extra mensen erbij. 

Indien het echt niet anders kan mag er zeker een tweede persoon meekomen, maar die mag dan een plaatsje nemen in de voorziene ruimtes (indien voldoende plek).

We vragen dit wel altijd even te laten weten per mail of telefonisch.

 

Kan ik de dag zelf nog aanpassingen doen aan mijn design of veranderen van idee?

De dag van je afspraak is er altijd voldoende tijd gerekend om samen het ontwerp te overlopen en kleine aanpassingen te doen.

Het is echter niet mogelijk om een heel nieuw design uit te tekenen of extra tattoos bij te plaatsen.

Laat dus tijdig (minstens 2 weken op voorhand) weten indien je veranderd bent van idee. Zo kunnen wij kijken of de uitgerekende tijd voldoende is en alles doorgeven aan jouw artiest. 

 

Wat als ik mijn design niet mooi vindt?

In de eerste plaats is het belangrijk om per mail of tijdens de bespreking zoveel mogelijk info en ideeën door te geven zodat de artiest goed kan aanvoelen welke richting je uit wil.

We raden ook altijd aan om goed te kijken welke artiest je voorkeur heeft, of wanneer wij een artiest aanraden even te kijken of de stijl je aanspreekt. 

Gebeurt het toch dat je bij aankomst ziet dat het ontwerp niet is wat je wou – ondanks alle doorgegeven info etc… – dan moet je uiteraard de tattoo niet laten plaatsen. 

We gaan dan eerst proberen samen aanpassingen te doen aan het design.

Is het nog steeds niet wat je wou kijken we of een andere artiest van ons team misschien beter geschikt is.

Indien deze artiest de dag zelf geen plek heeft voor jouw design plannen we dit meteen in aan de balie.

Wat er met je voorschotje gebeurt bekijken we samen dan samen even.

Gelukkig komt dit allemaal maar zeer zelden voor, dus vooral: geen zorgen en heb vertrouwen in je artiest.

 

Ik heb een medische aandoening, mag ik getatoeëerd worden?

We vragen om hiervoor ten rade te gaan bij je behandelde arts en ons ook een toestemmingsbriefje te bezorgen hiervoor zoals beschreven in ons toestemmingsformulier.

Wij lopen uiteraard liever geen risico op eventuele medische problemen nadien.

 

Hoe lang duurt het genezingsproces van een tattoo?

Een tattoo heeft doorgaans een maandje nodig om te genezen. Bij handpoked tattoos kan het genezingsproces iets sneller gaan.

Volg zeker onze instructies op die we je meegeven bij je tattoo-afspraak.

Het verzorgingsproces is de helft van het werk om tot een mooi resultaat te komen, neem dit dus zeker serieus!

Onthoud ook dat je na het zetten van een tattoo niet mag zonnen en niet mag weken in water (zwemmen, in bad gaan maar ook niet naar de sauna), en dit voor één maand.

 

Hoe lang duurt het genezingsproces van een piercing?

Dat hangt sterk af van de soort piercing maar het hangt ook heel sterk af van jouw lichaam.

Het ene lichaam geneest al wat sneller dan het andere.

Ga er alleszins van uit dat kraakbeen tot een jaar kan nodig hebben vooraleer het volledig genezen is. Oorlellen en andere gelijkaardige plekjes gaan doorgaans wat sneller. 

Volg alleszins zeer goed de meegegeven instructies op, en ondervind je problemen contacteer ons dan zo snel mogelijk.

 

Moet ik nog terugkomen na het zetten van mijn piercing of tattoo?

Voor piercings kom je altijd best even terug voor een laatste check-up en om je juweeltje te laten wisselen of inkorten. Als je dan geen problemen meer ondervindt hoef je ook niet meteen langs te komen. Bij problemen (bloedbolletje, ontsteking, …) maak je uiteraard best zo snel mogelijk een afspraak.

Voor tattoos hoef je in principe niet terug te komen tenzij een bijwerking nodig is. Je kan daarvoor – indien je twijfelt – altijd eens een mailtje sturen met een recente foto van je tattoo (ten vroegste na 2 maandjes) om even te polsen of een bijwerking aangeraden is.

Meestal is het enkel nodig bij grotere zwarte vlakken of zeer fijne tattoos.

 

Hoe zit het precies met de hygiëne in de shop?

Zoals verplicht vanuit de overheid heeft iedere tattoo- en piercingartiest een hygiënecursus gevolgd en hiervoor een certificaat behaald. Deze zijn ook te zien in onze shop (wachtruimtes en piercingruimte).

Uiteraard volgen wij alle strikte hygiënevoorwaarden op. Al ons materiaal komt uit een steriele verpakking, iedereen werkt met nieuwe handschoenen, er zijn steriele werkvelden, al ons materiaal is perfect volgens de regels in orde, huisdieren zijn niet toegelaten, onze shop wordt continu schoongemaakt en gedesinfecteerd, … 

Wij worden hier ook regelmatig op gecontroleerd door de overheid.

Heb je hier specifieke vragen over mag je hier uiteraard altijd eens voor bellen of mailen. 

 

Is het mogelijk om een tijdelijke tattoo te zetten?

Wij zetten geen tijdelijke tattoos.

 

Op jullie instagram staat dat jullie ‘vegan friendly’ zijn en een ‘safe space’, wat bedoelen jullie hiermee?

Met Vegan Friendly bedoelen we dat we van al ons materiaal ook een vegan optie hebben.

Ons standaard materiaal is niet altijd vegan (bv ons stencilpapier – waar je de blauwdruk mee maakt), maar indien je doorgeeft dat je vegan bent gebruiken we wel ons vegan materiaal. Vandaar ‘vegan friendly’ en niet ‘vegan’.

We gebruiken geen standaard vegan materiaal om verschillende redenen, waaronder kwaliteit en kostprijs. 

Met Safe Space bedoelen we dat iedereen zich veilig kan voelen bij ons. We zetten ons iedere dag in om van onze shop een aangename plek te maken waar tolerantie en kunnen zijn wie je wil een evidentie zijn.